Monday, January 14, 2013

TEKANAN BEREMOSI

Assalamualaikum wbt.

kalau ada orang yang tak ada terlepas dengan pressure,
wa cakap sama lu, dorang tipu je tu.

okehhhh, lembut balik bahasaaaaa. ehh??
kadang-kadang kesibukan boleh buat kita lupa hal remeh temeh.
tapi kesibukan juga boleh buatkan,
pressure bertambah tambahh and lama-lamaaaaaa jadi tertekan.
seriousssly,


komitmen sebagai seorang student mengikat kita dengan satu perjanjian.
iaitu study, studyyyyy and studyyyyyyy!
sambil bergiat dengan aktiviti lain lah. tu cerita diaaaa.

and, alhamdulillah, tiga papers yang terjawab, 
adat berexammm, ada yang senang. ada yang susahhh.
ada yang camm errrr nak kata boleh jawab, tak gakk.
tapi nak kata tak boleh jawab sepenuhnya tak jugak.
50-50, boleh takk??

so, sekarang tengah menghimpitkan diri dengann test programming selasa ni.
and whyyy tetiba dengan final nak dekatnya.
boleh update blog.

sebab blog ibarat diari. diari yang kadang-kadang tak terupdate.

kadang-kadang terupdate atas suka suki mood nak menulisss.
even banyak cerita nak cerita.
tapi time mood malas nak menulisssssss.
ohoiiiiiiiiiii, takde maknanya nak update.


alhamdulillah, hari  tu ada pi satu casting naaaaa.
cek tak tersangkaaa dapat satu watak.
and watak tu memang lainnnnnnnn sangat-sangat dengan diri sendiri.
wa cakappp lu, memang takde langsung.

dalam tekanan berfinall,
and dengan sesi latihan untuk teater ini.
memang pembahagian masaaa sangatlahhh penting.
kadang-kadang serba salah jugak bila time ada study group yang clash dengan sesi praktis.
tapi apa nak buat, dua-dua perlu komitmenn.
plus dengan meeting persatuan lagi.
memang tak de masa nak berfoyaa-foya berjalan-jalannnn.

tapi, sayaa bukan merungut.
saya tak merungut dengan hectic life sekarang.
seriousss,
cumaaa tekanan or pressure kat sini lebih pada
pembawaan perasaan or emosi.

cuba bayangkannnnnnn, time berteater nak beremosi bagaiii.
and emosi tak tersampai sepenuhnya.
sebabb, saya jenis kalau benda yang saya tak suka.
contoh cam ada marah ke sedih pasal something or dapat mesej ke col benda tah pape.
memang tabiat, akan terussss delete mesej tu.
saya jenis yang tak suka nak simpan benda-benda yang ganggu emosi ni

so, masalahnya sekarang, time trainer suruh recall balik perasaan sedih ke marah.
saya susah nak cari emosi. sebab saya dah buang jauh-jauh emosi saya tak suka.
langkahnyaaaa terpaksa cari alternatif tengok videoo pasal yang boleh menyentuh perasaan.

and kembali balik emosi pada asal, errr. perlu masa jugak.


jadi. tu jeeee. and sekarang tengah stuggle untuk next paper.
insyaAllah. belajar tu pon satu amanah Allah SWT kan.
jadi tarak boleh buat main-main naaaaaaaaa.

salam. uhibbuki fillah, :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.