Monday, August 6, 2012

KANAK KANAK, TERHARU!!

Assalamualaikum wbt,


lepas baca and tersebak sebak baca latest entry dari maria elena,
tiba tiba ingatan terkembali zaman lampau, after spm and after asasi

time zaman kefreean yang berbulan bulan lama(hadoii, ayat melayunyer)
sebab, memang jenis yang tak boleh dok diam rumah,
so, amiklah peluang jadi guru pelatih yang bukan guru sebenarnya pon,
sebab apa, ehehe, tak daftar bawah ppd ker apa
just guru pelatih untuk ajar budak budak yang tengah syok dengan perkhemahan,

muka ketat ketat sebab habis penat, XP

yang perkhemahan tu wajib ah guru dorang ajar,
time part persembahan malam kebudayaaannn, bwahaha, akak ni lah yang amik alih
ajar dorang dorang nie

even dengan latihan yang in two weeks,
and dengan ramai kanak kanak adik adik yang pemalu,
dan gangguan kanak kanak lain yang suka mengacau bilau
latihan pandu puteri ni,

sebab apa pandu puteri,
sebab persatuan lain tak da sapa nak panggil remaja belasan tahun, ahaha
pandu puteri yang baik hati panggil jadi pelatih.

 akak ain : adik adik, buat lakonan cam nie ehhh

 baju biruu : ehhhh, dengar tak kita kena buat gini tauuuu!!
baju pink and tepi baju pink : kehkehkeh, tak cakap ponn, kitaorang tauu, :PP

baju biru : akak.. kena buat terbang-terbang gini ehhhh???

alhamdulillah, dapat lah jugak third place
dengan segala gangguan gangguan luar and dalaman time latihan

seriously, awal awal memang nak plan ala ala nak buat lakonan semata semata
coz, i really love acting,

tapi nak buat guaner, bila budak budak nie acting, macam errr, kurang feeling kot
maybe, pemalu atas stage, walaupon kat luar mulut memang kepoh ahh,
so, PLAN B!!!

muzikal teater (acting, dancing and singing), and fuhhhh, memang budak budak yang
giler kpop and lagu melayu jiwang karat nie,

banyak lah bagi cadangan, letak ahh lagu korea suju ni lah
lagu najwaa latiff lah,

amboi amboi, mentang mentang ah korang lagi up date and terror sal lagu lagu,
semua lagu ah ko nak masuk dalam teater tu,

tapi,no no kiddo, akhirnya buat decision
hanya beberapa lagu yang sesuai dengan persembahan sahaja akan dipilih
memang frust ah dorang bila dorang minat tak masuk dalam list
kehkehkeh.


list lagu yang ingatlah kan,
lagu comell bear, yang alaaa dalam citer full house tu,
yang heroin dia selalu buat tarian comel,
gomsari....pabum,ommabun..... (tak ingatt),
pandai ahh aku eja suka suki asalakan lagu dia sama sudahh,

the second song, sean kingston, fire burning dude!
pastu, yang budak ni paling excited ah, lagu gee dari group SNSD
last  penutup, dengan lagu tentang bulan yang syahdu tu, :')

tapi, memang walaupun tak berpuas hati sepenuhnya,
tapi happy sangat sangat tengok dorang ni enjoy buat persembahan
sebab kalau stress pon cam takbest kan


and, sepanjang latihan yang 2 weeks tu, time hari last lastttt praktis
tiba tibajadi sebak, ya Allah, tak tahu kenapa
budak budak tu treat macam akak akak yang dah lama kenal
memang enjoy ah dengan dorang

sempat time last latihan tu,
suruh dorang kumpul dalam satu bulatan,
and pesan

"even korang tak menang dalam persembahan malam ni 
tapi, akak harap korang banyak ah belajar benda baru, 
and enjoy dengan latihan, time camni ahh 
korang nak lepas stress dengan aktiviti camni,
nanti nak dekat upsr memang takdapat dah,
kat sinilah nak eratkan balik hubungan kawan"

gambar kenangan yang tak ada kaitan dengan pandu puteri, :PP

memang time cakap tu dengan nada sebak, budak budak semua diam,
tak tau ah diam tu sebak ker diam tak paham, :PPPP
tapi, alhamdulillah, third place!!!!
and ada budak budak tu lepas jer persembahan
ada yang bagitau

"akak, sori sangat sebab ada silap time persembahan tu
 nanti akak marilah nanti hari penyampaian hadiah, mana lah tau kot kot menang"

and, i just smiled back, ada yang hug semua, wish minta maaf sori, terima kasih
ya Allah, memang takleh nak cakap ah, memang terharu yang ditahan tahan
walaupon time latihan semua cam giler giler ah, berlari atas  pentas
buat gaya tak senonoh lah apelah

tapi, yang paling syukur syukur sangat, latihan tu start dalam lepas asar,
sebab time tu pon tengah busy dengan test jpj,
jadi adik adik tu cam faham that pray must come first before practise.
so, dorang solat dulu sebelum start praktis,
ada yang tak solat lagi tu,
bagi kebenaran balik awal sikit, mintak mintak dorang solat kat rumah, :)


tu jer lah, and im going to busying myself again with some programs,
usrah with akak and kawankawan, struggling for PC course,
discussing bout school reunion and involve in some campaigns,
tak semestinya dah resign kerja, kena lepak lepak kat rumah,
try to grab any opportunity outside there.
insyaAllah, i want to be a productive muslimah. may Allah SWT bless, :D

sekian sudah,
salam, uhibbuki fillah
salam nuzul quran,
jazakallah khair. :DDD



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.