Thursday, May 10, 2012

JOM CYCLING! SAMBIL BERDIKARI !

Assalamualaikum,


pembuka selera!

dah lama kot, tak stalk and blogwalking blog kawan-kawan. waduhwaduh, kebezian and kepenatan sebenarnya. nak ping link blog lagilah, bila kebezian yang dibuat kurang. nak sangat jalan jalan tahu perkembangan dunia blogging nie. fuhhhhh, mukaddimah.


sekarang ni tengah bizi dengan job hunting lepas berhenti kerja yang dulu. sebab berhenti?
jauh dari rumah, kena pulak shift malam. masa bekerja and masa rehat yang kurang efisien. aiseyyyyhh.banyak songeh pulak perempuan ni. tapi bukan rezeki kot aku nak kerja sana lama-lama.


aku dah ada basikal!!! sekarang aku dah round kawsan pekan area yang dekat rumah and boleh digatihh dengan basikal. nah nah, dah keluar dah slang timurr dia, or urbannya cycling. waduh waduh bahasa urban baru difahami yer... ahaha.


ya Allah, seronok sangat. cuba bayangkan excited tak eksaiteddnyaa, aku sanggup cycling dari kawasan rumah pastu bawak lagi dekat area jalan raya yang banyak kereta.


KESERIUSAN! nak ada basikal, kenalah belajar repair sendiri.. :D

tapi pengalaman tu best!!!


*awak nie dak segan ehhhhh bawak basikal. dahla dah besar.. pastu perempuan pulak. pastu bawak basikal kat jalan sibok... titewww dak main la bawak basikal. sekarang bawak motor, drive kereta."


aku jenis tak kisah sangat sebenarnya apa orang nak kata. aku rasa seronok. feeling macam orang korea orang jepon pulak bila bawak basikal. sebab kalau tengok dorang. basikal still jadi pengangkutan dorang.
sebab nak kurangkan jumlah penggunaan kenderaan.


aku pon perasan, lepas jer dah bawak basikal, selera makan aku berkurangan. and SAYA MENJADI LEBIH BERTENAGA! YEAYYY!!!!


badan sihat woooo, boleh berpeluh. nek kereta tak berpeluh aircond ada, mehehe. sebenanrnya nak cakap aku pon jeles orang lain boleh drive. tapi sekarang aku buat cycling ni jadi senaman and hobi masa lapang dan pengangkutan utama ke kawasan berdekatan.


shikin (putih) dan adilah( tone colour), penjamu selera

aku pon perasan, kadang-kadang bila aku bawak basikal, orang yang dalam kereta and motor pandang pelik. lu olanggg mentang mentang maaa duduk dalam kereta lepastu lu olang bawak motor lu olang pandang senteng sama gua... sedih la gua cenggini.. macam cerita dua darjat dahh.lu olang tunggu.. tungggu..


haha, tapi aku tak kisah pon sebenarnya. aku suka apa naik basikal biarlah aku dah besar pon. boleh kasi sihat maaa.excersise maa. baru tak sakit maaaa....


sebenarnya aku nak menggalakkan aktiviti cycling nie supaya mau kasi naik bilangan orang cycling. contohilah amalan sihat yang gua amalkan selain mengurangkan keseganan gua sebagai perempuan yang berbasikal. tak nak contohi gua, tak per tak per. cuba tengok cerita BOF, heroin dia pakai basikal jer tauu. kiranya aku dah sampai tahap heroin tu la kot. :P


muka bahagia kerana bakal menjamu selera.. *taken before lunch! hehe.

merapu pulak kat sini


meh meh, jom kita bukak alquran :), 41:51 (surah 41, ayat 51)


"dan apabila Kami berikan NIKMAT kepada manusia, dia berpaling dan menjauhkan diri(dengan sombong) tetapi apabila ditimpa MALAPETAKA, maka dia banyak berdoa"


pernah tak kita macam ni, aku pernah, so, nak tak nak kena berubahla..

salam.

p/s : ada makcik gelak bila aku kata aku naik basikal. sobsobbbbb, sedihla saya cenggini cik..and aku perasan. blog aku takdak header lagi lah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.