Monday, April 16, 2012

JOMMMM COMPUTER-ING AND TECHNO-ING

Assalamualaikum,


my laptop dengan simple rainmeter and theme hello kitty yang comel.aww!


i dunno y i love my laptop and all things bout techno so much yaww.ahak! *poyo pulak guna laptop.
dah,asal guna nama lappy terus kena sound kaw kaw punya dengan sorang kawan aku.kata bunyi cam gedik entah apa lah. foine, dah tak guna dah. *so, tak gedik la ek?:P


Y U NO CONCERN BOUT TECHNOLOGY?


debakkk, kena atas  kepala sendiri.urghhhh.bagi aku yang tengah menulis sambil layan tv depan mata, technology sangat-sangat la penting.even kita ada laptop yang canggih, RAM mantop.senang citer semua tip top la gituew la.laptop pon dah canggih-lengkap pakej.tapi just tau untuk online fb, bukak twitter, guna editing software untuk hilang jerawat and parut, sayangla~~ 
we should know more. :) *terasa


my knowledge bout computer iz ciput jer, and i hope i can be as good as my fren yang tahu semua benda. jelly la, jelly sangat-sangat. haihhh.


alienware rainmeter yang perghhhh, kawan punya 


recall back my memory, ahak! my abah beli computer aka desktop la time tu. time tu umur 9 tahun la kot,
and memandangkan i was noob and jakun time tu. 24/7 la menghadap bendalah tu.hehe. sampai game cartoon comel lompat-lompat yang ada bubble pon, i imagine cam tengah main battleship 3d version punya. woaaaa gitu.


tapi, memandangkan hari-hari main game bosan ler jugak. so, i was like, WHAT CAN I DO WITH THIS COMPUTER. and, cara lainnnya yelah explore sehabisssss mungkinssss program dalam desktop tu.
i changed all the default setting. and me love it. harharhar. 


sampaikan my abah kena hantar 3 kali desktop tu kat kedai. sebab my abah ingat anak-anak dia yang baik nie main microsoft word, paint, calculator and main game tekan-salah tekan-kena bom jer dalam desktop tu. tapi sayangya anak-anak abah ni cukup gangsta nak mendoomkan desktop tu dengan game-game yang dicopy paste dari computer kawan-kawannya and mengubah dengan cerdiknya setting yang dah dibuat sehabis baik oleh programmer. kehkehkeh.


and now, i still feel like a noob. even kalau orang tanya caner ek nak crack game angry bird dari website dia yang ada copyright i still dunno. im learning bout software, computer and designing now dari orang-orang yang pakar and enchik youtube and enchik google.ohoii,


budak sorang lagi yang guna alienware rainmeter yang perghhh jugak


i love to see people crack sana sini.hacking sometimes. and bila ada keluar cerita website FAM ke uni mana or  apa-apa website kena hack. teruja giler nak tekan link tu. and mata pon shining and tiba-tiba jadi admire dengan hackers tu.walaupon tahu hacking is not so-good activity but sometimes we need hackers. so, i will place myself dekat group hacking.kalau dulu selalu lepak dekat group rileks screw and apa ntah satu lagi nama group dah tak ingat. sekarang, dah sunyi group tu. so lepak jer dekat mana-mana group yang ada.hewhew.


i start to learn bout cracking. and i have some friends yang pandai cracking even belum sampai tahap hackers tahap gaban. i admire him. admire his ability okay. no other meaning. them pulak. sebab ada beberapa lagi yang terer pasal it ni. tapi yang him tu sebab dia antara orang yang selalu inform pasal it nie and i really love it when he posts anything pasal games, wooo.




tapi we need to work hard. tak boleh terlalu bergantung sangat. semua benda nak tanya. so, kadang-kadang bila i start to ask any small matters pasal it ni. they said, "CARI KAT YOUTUBE, ADA BANYAK" so, i was like.what! okay.foine.lepas tu mulalah merajinkan diri dengan tengok tutorial kat youtube.kalau nak belajar macam study la.kalau la my passion in it world sama macam my passion with chemistry kan bagus.


okay tu jer. just sharing my opinion bout technology and computer.
salam.uhibbuki fillah.





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.