Saturday, April 28, 2012

SEMAKIN TUA

Assalamualaikum,

unnie, oppa, amma, dongsaeng, sunbae, harabojie, appa, kimsyungnim, and whatsoever la panggilan bahasa korea yang main sukasuki jer aku eja asal bunyi sama sudah~~ fan running man.

zaman kemudaan

bila imbas balik, dah 19 tahun hidup. kurang muda dah~~ *ayat redha. yerrr. sedar ler. dah banyak pahit manis fasa-fasa hidup. ketawa kuat-kuat, menangis macam dah taknak hidup esok, over ko~~
yes,itu namanya life. orang yang aku kenal ada yang hidup lagi, and ada dah yang pergi mengadap Yang Maha Esa.

masa kecikkecik,teringin la nak sekolah tadika sampai la tua, makan, basuh berak semua orang yang buat.haha. bila sekolah rendah pulak, nak sampai tua pulak kat sana. pastu mula la menggedik tak nak masuk sekolah menengah, taktaktaknak!


 orang kata kalau nak kuatkan imam, selalu ingat mati. masa budak-budak hati bersih suci lagi la kot. boleh kata malam-malam nak tidur, hermmmm, mesti terbayang pasal mati. takut sangat woooo. tapi bila lama-lama. dah banyak kotor hati , dah lupa amalan tu. hampehh tol lerr.

even still contact dengan kawan main kotor time tadika sampai la kat uni, tapi aku tak rasa tu life yang aku nak. ehem, go, find one la amalina!!

p/s: orang dok sibok kecek pasal bersih 3.0, aku dok ngepek sini cakap pasal umur makin tua. 

Friday, April 27, 2012

TERIMA KASIH!

Assalamualaikum,


hari nie kat laman sosial penuh sangasangatsangat dengan post budak uitm
result keluar hari ni. and aku tersenyum tengok kejayaan kawan-kawan.

and dengan berdebarnya and cuakkkkkkkkk nyerrrr
dari pukol 4 pagi dah tunggu depan ebook adik, bukak email
refresh banyak banyak inbox. fuhhhhhh. dalam jam nak dekat kol 4 pagi

akhirnya!!!!!
dapat result. alhamdulillah. walaupon result aku tak delah segempak and sehebat orang lain
tapi aku bersyukur lepas dari target aku and lepas limit pointer cos yang aku nak.
nak puas hati, semestinyaaa tak puasss!! future still remains. :) aiseyyhhhhh berfalsafah pulak.


amin..
alhamdulillah semua lulus and ada subjek yang gred naik sem dua ni. and ada gak yang turun. sedih sedih
sekian berita result budak uitm hari ni.

salam. :)

Monday, April 16, 2012

BUTTHURT!

Assalamualaikum,


nabihah (pink) , STALKER!


zaman aku muda-muda dulu. seyesly aku suka tulis diary. tapi sejak adik aku suka stalk and baca diary aku tu. aku pon dah berhenti tulis diary pakai tangan. apa barang beb.habis semua rahsia adik aku tau.


dah la aku siap tulis nama orang yang aku admire dalam diary tu. pastu adik aku siap tunjuk-tunjuk diary tu kat umi aku. hampeh punya adik. nasib baik umi aku sporting.hehe.


jadi, sebab tu blog aku ni macam diary aku. kalau aku rasa ada benda nak share.aku share.selalunya aku suka tulis pasal personal. kalau post benda berilmiah tu time aku rajin ke.terbaca something ke. tapi blog aku lebih pada personal la.


better kalau guna gmbar ori dari edit. :)

jadi aku minta maaf, kalau sapa yang tiba-tiba tertekan link blog aku ni. pastu tak jumpa benda berilmiah dalam ni. beb, aku minta maaf. 


life aku tak awesome macam orang lain. cerita pi melancong overseas, letak gambar photoshoot.citer pasal duit nuffnang. tips cinta, tips make up, tips cara pakai shawl.k-pop la. pasal kisah clash and cinta dengan boyfriend and girlfriend.bagitau pasal ilmu-ilmu.


aku orang biasa beb. nak kata aku urban, takdenya aku nak urban. aku duduk pon pantai timur jer. ehhhh, budak pantai timur ada blog. rumah aku pon ada internet beb. aku pon suka baca blog. tak salahkan aku nak ada blog.wehhh. tacing woooo.


housemates and tasnim, :) 

okay, mukaddimah  ^__^


so, i just want to mention here. me love to write. im sorry for any butthurt words or any story written by me. 


Y U NO REGISTER MY DIARY.ORG


kuikuikui, dah register. tapi, i cant decorate or install any gadget or whatsoever decoration in this diary.org website. so, i was like. tak bestttt laaaaaa tulis.background pon hitam je.


masturina yang duck face and kakak yang busy dengan fon. ^_^

Y NO WORDPRESS?


ahak! i dunno.this is my first blog. and me love it and cant leave my blog. pasal followers? oh no! i write untuk sukasuki. kalau ada benda yang berilmiah or any tips baru la rajin nak bagitau. tapi kalau pasal personal, i just write and keep it in my blog diam-diam.


i dont like to share my personal thing in fb. tapi kadang-kadang ada buat jugak. twitter pon.ada jugak tulis. tapi i choose blog.Y? sebab i can write my storyy panjang-panjang.harharhar.kalau ada orang baca and komen. i appreciate it.


rindunya rapid shooting, ahak!

I JUST LOVE TO EXPRESS NOT TO IMPRESS PEOPLE.


okay.salam.uhibbuki fillah.

JOMMMM COMPUTER-ING AND TECHNO-ING

Assalamualaikum,


my laptop dengan simple rainmeter and theme hello kitty yang comel.aww!


i dunno y i love my laptop and all things bout techno so much yaww.ahak! *poyo pulak guna laptop.
dah,asal guna nama lappy terus kena sound kaw kaw punya dengan sorang kawan aku.kata bunyi cam gedik entah apa lah. foine, dah tak guna dah. *so, tak gedik la ek?:P


Y U NO CONCERN BOUT TECHNOLOGY?


debakkk, kena atas  kepala sendiri.urghhhh.bagi aku yang tengah menulis sambil layan tv depan mata, technology sangat-sangat la penting.even kita ada laptop yang canggih, RAM mantop.senang citer semua tip top la gituew la.laptop pon dah canggih-lengkap pakej.tapi just tau untuk online fb, bukak twitter, guna editing software untuk hilang jerawat and parut, sayangla~~ 
we should know more. :) *terasa


my knowledge bout computer iz ciput jer, and i hope i can be as good as my fren yang tahu semua benda. jelly la, jelly sangat-sangat. haihhh.


alienware rainmeter yang perghhhh, kawan punya 


recall back my memory, ahak! my abah beli computer aka desktop la time tu. time tu umur 9 tahun la kot,
and memandangkan i was noob and jakun time tu. 24/7 la menghadap bendalah tu.hehe. sampai game cartoon comel lompat-lompat yang ada bubble pon, i imagine cam tengah main battleship 3d version punya. woaaaa gitu.


tapi, memandangkan hari-hari main game bosan ler jugak. so, i was like, WHAT CAN I DO WITH THIS COMPUTER. and, cara lainnnya yelah explore sehabisssss mungkinssss program dalam desktop tu.
i changed all the default setting. and me love it. harharhar. 


sampaikan my abah kena hantar 3 kali desktop tu kat kedai. sebab my abah ingat anak-anak dia yang baik nie main microsoft word, paint, calculator and main game tekan-salah tekan-kena bom jer dalam desktop tu. tapi sayangya anak-anak abah ni cukup gangsta nak mendoomkan desktop tu dengan game-game yang dicopy paste dari computer kawan-kawannya and mengubah dengan cerdiknya setting yang dah dibuat sehabis baik oleh programmer. kehkehkeh.


and now, i still feel like a noob. even kalau orang tanya caner ek nak crack game angry bird dari website dia yang ada copyright i still dunno. im learning bout software, computer and designing now dari orang-orang yang pakar and enchik youtube and enchik google.ohoii,


budak sorang lagi yang guna alienware rainmeter yang perghhh jugak


i love to see people crack sana sini.hacking sometimes. and bila ada keluar cerita website FAM ke uni mana or  apa-apa website kena hack. teruja giler nak tekan link tu. and mata pon shining and tiba-tiba jadi admire dengan hackers tu.walaupon tahu hacking is not so-good activity but sometimes we need hackers. so, i will place myself dekat group hacking.kalau dulu selalu lepak dekat group rileks screw and apa ntah satu lagi nama group dah tak ingat. sekarang, dah sunyi group tu. so lepak jer dekat mana-mana group yang ada.hewhew.


i start to learn bout cracking. and i have some friends yang pandai cracking even belum sampai tahap hackers tahap gaban. i admire him. admire his ability okay. no other meaning. them pulak. sebab ada beberapa lagi yang terer pasal it ni. tapi yang him tu sebab dia antara orang yang selalu inform pasal it nie and i really love it when he posts anything pasal games, wooo.




tapi we need to work hard. tak boleh terlalu bergantung sangat. semua benda nak tanya. so, kadang-kadang bila i start to ask any small matters pasal it ni. they said, "CARI KAT YOUTUBE, ADA BANYAK" so, i was like.what! okay.foine.lepas tu mulalah merajinkan diri dengan tengok tutorial kat youtube.kalau nak belajar macam study la.kalau la my passion in it world sama macam my passion with chemistry kan bagus.


okay tu jer. just sharing my opinion bout technology and computer.
salam.uhibbuki fillah.





Saturday, April 14, 2012

RASAKAN!

Assalamualaikum,




woaaaaa, aku dah start kerja walwehhhh. but its not de main point here. padan muka hang.
memandangkan entry lepas dok ngadu-ngadu abah tak bagi kerja. nah, amik. next entry terus citer pasal kerja,haha!



im a cashier plus pengangkat barang. and kadang-kadang bila orang lain nampak tengah lepak. minta pulak buat kuih. haihhhh. tak boleh tengok orang rest sikit.jelly ler tu.hehe. but it is not a big matter lah for me.


TAPI KAN, sebab nak sangat buat epic story. amik ko. amik ko,
first day kerja, dengan banggannya aku telah menjatuhkan berbiji-biji kuih yang telah siap dibungkus ke lantai. ohoiiiiiiii.and, aku dengan gelabahnya. kutip-kutip kuih sambil buat muka innocent di depan pembuat kuih sambil minta maaf. dalam hati " tu lah, minta lagi aku buat kuih" .


*jahatnyerrrrrr ain amalina. hehe.


tapi rasa bersalah la jugak. so, aku dengn ikhlasnya buat muka macam tak da air muka nak tolong lagi. rasa bersalah la ler.jatuhkan kuih orang sebab salah aku lah yang tak reti buat kuih.kuikuikui.




and bukan tu jer epic story yang aku buat. thiz iz my FIRST DAY okay!
and tak pernah sentuh pon mesin cashier yang tiba-tiba keluar duit tu. and aku tak reti guna benda tu.
so, dengan jakunnya bertanya kepada senior yang aku panggil kak wa even dia sama umur dengan aku,
salah kak wa lah tak inform aku awal-awal dia sama umur dengan aku.
nah, terus terlekat panggil kak wa.haha.


bila customer datang. aku dengan selambanya panggil lah kak wa tolong-tolong kat tempat cashier and aku jadi observer.tapi bestler bila dapat guna mesin cashier. feeling dia macam cashier la.tekan butang tu bunyi-bunyi.tekan butang tu tiba-tiba otomatik keluar tempat letak duit.


oh! noob and jakunnya saya. tapi bila tersilap tekan. mula ler gelabah tak tentu hala panggil kak wa.
jadi satu hari ni, mesin cashier yang aku panggil tu aku conquer.ahah!
tapi bila dah nampak customer ramai giler. berpeluh sakan ler jugak. and aku pon pass mesin cashier kesayangan pada senior yang lagi cekap menekan butang-butang. harharhar.


yang tak bestnya aku nak cerita, berdiri lama giler. year, i start masuk kerja kol 8 pagi and habis time 5.30 petang, CAN U IMAGINE HOW LONG I HAVE TO STAND CLOSELY WITH MY MR CASHIER.
and bila tersilap ambil roti.mula lah kena marah dengan tokey.hehe


tapi memandangkan aku ada ilmu kebal. time kena marah boleh lagi senyum-senyum. macam aku kena marah dengan cikgu drive aku dulu-dulu. sebab aku tak rasa dorang marah aku. aku dengar macam dorang bagi nasihat je.




and, aku teringat kenangan aku and kawan group aku kena marah dengan lecturer bel pasal term paper. entah ler, aku tak rasa apa-apa bila kena marah. even malu pon. i dunno. bila aku dengar madam marah, macam aku dengar madam tengah bagi nasihat, walaupon lepas kena marah. kitorang mula la soksek pasal term paper. ada orang cakap time madam marah, satu dewan lecture bel dengar and orang pon dok pandang-pandang. ek? aku tak perasan pon orang dok pandang-pandang.hehe.


tu tak bermakna yang aku ni jenis sombong tak boleh terima nasihat. no. cuma maybe aku pernah kena lagi teruk dari tu kot masa zaman sekolah dulu-dulu. jadi tahap kesabaran dah makin menebal. entahla,


bila dah jam 5.30 tu, heppppppppy lerrrr. tapi nak tunggu taxi satu hal. memandangkan kaki aku dah lenguh. so, dengan menggadaikan keayuan, kesopanan aku, *tahap keperasaan yang tinggi.
aku dengan rela hatinya tanpa segan silu bercangkung di tepi jalan dengan dua orang kawan aku sambil buat muka tak da perasaan walaupon aku perasan kereta dok vrooom vroooom depan aku. ada saya kisah!


okay. nie entry peribadi.sekadar nak cerita pengalaman sendiri. gambar? ehh. malas ler pulak rasa nak upload dari fon gambar muka keletihan dengan beg merah terchenta.


okay.salam.uhibbuki fillah.



Sunday, April 8, 2012

YEAAAAYY !!! DAH NEW SEMESTER

Assalamualaikum...


heheh. memandangkan aku baru habis asasi, tipulah.. kalau aku yang baru masuk new sem. sem yang betol-betol first tak masuk lagi. pe kejadahnya aku nak masuk new sem.


ni pasal KAK LOLA. ikutilah perbualan aku dengan kak lola yang hanya hanya realiti dalam angan-angan aku.haha.


ain : hi, kak lola ^____^


kak lola : hi, jugak adik... :)


ain : akak, saya nak wish something dekat akak.


kak lola : nak wish apo kobendenya. tarikh akak diperanakkan oleh mak akak untuk tahun keduapuluh berdasarkan umur akak tak sampai lagi ler adik oiiii.muehehehe.


ain : bukan nak wish yang ituew ler akak.titew nak wish gudluck ajewlew dekat akak shebab akak kannn shemeshter baruew.huhuhu.


kak lola : molek ngat ler tu guna bahasa gedik miang keladi nak wish akak.


ain : HEHE. saya gurau je akak.jangan la akak marah.akak kan baaaaikkkkkkkkk.....


kak lola : haha.wish intan payung diterima.


ain : sukasukasukasuka. ^O^


perbualan tamat.......




yerrr, kawan yang saya nak tag :


dayahMG
wan nurul izzati
mardhiana


p/s : memandangkan ini first time aku join contest.nervous ler pulak bila menulis. -.-"









Wednesday, April 4, 2012

HOW TO HANDLE?

Assalamualaikum...


again. nothing interesting happen.hurmmmm.




kadang-kadang nak tak nak.lahir jugak rasa terkilan.
yer sangat terkilan. im an outdoor person.
OUTDOOR and INDOOR, kalau dah takdak apa nak buat.
duduk dalam bilik.online je mamanjang. and baca buku yang menarik.


if u have your own license.
and you cant drive 
although your driving teacher can sleep on his chair when you are driving 
because he trust that you can drive well.
but still, your parents never trust you.
hurmmmm.


the second thing is, im an independent person.
i can travel by myself, and i love that experience.
now, im looking for a job that suit me well.
i dont care what kind of job it is,
replacement teacher, waitress, cashier..


but
still, hurmmmm.
i cant go anywhere.
no car for me to drive, no motorcycle ( i dont have license for this one)
so, i ask my father to buy me a bicycle.
yes, a BICYCLE you know
how desperate i am.


dumdumdumdudmdumdudmdudm *background song
the answer is NO.




i said, 
"kalau nona tak boleh drive sebab takut berlangggar ke kereta rosak, biarlah nona berdikari cari kerja ke apa. naik basikal.cari kerja dekat-dekat sini"


my father said,
" tak boleh, nanti kalau terlanggar, mudah jatuh.calar-calar"


i said,
"dah takkan nona nak jalan kaki pergi jalan besar jauh pastu baru amik teksi"


abah said,
"biar abah la pergi hantar kerja.pastu abah amik"


i said,
"tapi abah busy jer"


abah said,
"dah abah hantar pergi stesen teksi,"


i said,
"pastu makan duit la kalau naik teksi.sekali naik pon dah berapa, kalau pergi sendiri tak yah susahkan abah hantar pergi stesen ke,"


abah said,
"dah kalau abah tak boleh hantar pergi jalan sendiri kat jalan besar"


i said,
"kalau jalan kaki, kan kena culik pulak, naik teksi pemandu teksi jahat, naik kereta berlanggar, naik basikal jatuh, kalau gitu semua transport la xboleh.mana boleh cenggini.hehe"


abah said,
"dah, tak payah cari kerja.dok rumah jer"


conversation end. -.-"




nah, pastu terkedek-kedek pergi dapur. nak masak.


i said,
"umi, nona nak masak"


umi said,
"tak yah masak, nanti dapur bersepah"


i said,
"nak belajar masak memang gitu. nanti sampai bila nak pandai masak"


umi said,
"dari masak, pergi kemas rumah.takyah masak"


conversation end.again..... -.-"


so, im a little bit disappointed.
what can i do, when im in both condition.
i cant say anything.
and the most important thing is,
i cant do anything that i want.


for me to cook in my mother's territory kitchen.
only when,
umi takda kat rumah.hehe.
time tu lah, i can show my talent. ahaha.
and, bila umi balik.kena soal.huhu.


but, walaupun timbul rasa tak puas hati.
i force myself to learn,
APA SAJA YANG MAK AYAH BUAT.
SEMUA UNTUK KEBAIKAN KITA. 


still, kena lah sabar kalau ada lain pendapat.
so, option lain kena ada.
and, i know what should i do to ensure that i still can grab my interest and my dream. :)
hehe.


salam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.