Tuesday, February 28, 2012

TEACHER, THANKS FOR YOUR KINDNESS

Assalamualaikum...


simple entry time tengah stuck buat fizik...aha..dah janji dengan adik anim nak buat entry pasal psikologi.sabar yer adik anim.akak tulis ni pon sebab saja lepas bosan.after final yer.insyaAllah..ehhh.lupa nak mention.ur blog sangat-sangat la lawa


of coz.i will write yer adik. satu jer nasihat akak.cara terbaik untuk decide any decision is solat istikarah and solat hajat.
.............................................................................................................




i will remember this teacher.yeah.of course. tak akan lupa.because, she is the one who try to bring me back to the right way.Allah sent her to me.. :')


minggu lepas, i text her. and i told her that how i really appreciate her kindness and i really miss her so much. her words and her advice really nice. bila aku ingat balik betapa susahnya aku nak cari balik identiti diri yang yang umi abah dah pupuk. tetapi sayangnya. i lost the identity. sampai kan satu saat. aku rasa. what is life for...


she replied me back. and when i received her message. i cant stop my tears. and the most part that i love bout my roommate is she will act macam biasa. and i know, bila aku masuk jer tandas.she will read my message. her concern touched my heart. tapi dia tak pernah try nak korek lebih.


and. enough for today..


salam.uhibbuki fillah.


p/s : teringat pasal peformance time lizana's night. tiba-tiba lepas habis jer buat persembahan.ada budak dari group lecture lain yang tak pernah kenal pon sebelum ni ucap tahniah.terharu dowhh.i never expect people to notice bout me.alhamdulillah.maybe pengalaman involve dalam pertandingan drama bi ,terlibat sikit-sikit pertandingan bahas,forum remaja zaman muda-muda dulu banyak bantu aku buat bila kena buat something depan public. but semua tak kan jadi kalau bukan kerjasama semua classmates yang ohsem!! but, i love a simple life. no need la to show off. i just love to express and not to impress people.













Monday, February 20, 2012

LEARNING

Assalamualaikum...
true story.. :')
*tears down

salam.uhibbuki fillah.

Thursday, February 16, 2012

NICE VIEW : UiTM PUNCAK ALAM

Assalamualaikum...


pemandangan dari tangga tersorok bangunan bilik lecturer

ohooooiii, tinggal lebih kurang 6 atau 7 minngu dekat sini. yep. Uitm Puncak Alam.serious?
yep, rasa macam tak percaya... still ingat lagi first time datang sini.tercengang macam orang baru pergi US.. :p


candid dari dkf 10, sambil tunggu masa bel

first time rasa macam masuk satu uni yang lawa-lawa-lawa sangat-sangat oohh.maybe sebab tak banyak expose denga uni lain kot.sebab antara uni yang pernah melawat macam UIA, UMT, and UITM Machang. and ada satu lagi uni yang tak ingat nama....


gambar tak ingat ambil sudut mana : kolej rafflesia

'apartment' aka rumah dekat palam.sangat okay.first time masuk ada feeling macam rumah flat ada.rumah sewa pon ada.macam-macam feeling ler senang cerita. housemates serious.sangat-sangat la lawak-baik hati-penyabar-pandai-suka TROLL tetamu yang datang. haha.dah ramai kot jadi mangsa bila masuk rumah.kesian kesian.hanya housemates yang memahami housemates. :P


rooftop yang tak berapa tinggi 
time practise bagi bunga pada madam lizana sambil nyanyi my love :o

and, roommate aka nur junaidah.kawan baik time dari form one dekat smk tengku mahmud, terengganu. and form 4 and form 5 terpisah jap sebab terpaksa pindah sekolah. and tak sanga jumpa balik kat sini.sarah pun.tapi dek terlambat seminit dua.terpaksa pindah rumah tingkat atas.atas-atas pon.naik satu tangga.dah sampai.heee.*sebenarnya memang dah plan nak tinggal sebilik tapi tak sangka pulak dapat cuma sarah je ltak dapat^^

candid dari bilik TEC (dari kiri) : aina, syaahidah and munirah

bila dah nak habis sem. baru terfikir. ya Allah.banyak sangat benda baik yang ada dekat palam ni.dengan cluzmate yang sangat sempoi-lawak-baik hati-penyabar-pandai.


background berdekatan bangunan lab. *abaikan tong sampah

satu hari nanti.memang akan tersangat rindukan cluzmates and housemates yang ada dekat asasi nie.memang akan tersangat rindukan.harap akan ada satu reunion E1 AWESOME and dapat hangout dengan housemates yang masing-masing duduk di hujung dunia.masing-masing semua tinggal jauh-jauh.


housemates dari kiri : dayah (joy), amalina, nurul, wahi

sebab apa nama E1 AWESOME nama grup tu.sebab memang semua orang dalam grup tu ohsem! amin. insyaAllah.siapa pencipta group tu.biarlah rahsia and saya je yang tau siapa yang buat group tu and lepas tu main add semua orang jadi admin.hoho.


ehhh. ada nurul

dah-dah.lepas nie.ada speaking test.semalam sambil bincang pasal speaking test menyempat lagi cerita pasal kes-kes buang bayi and pasal isu kahwin awal, isu lesbian and gay dalam kalangan student di sekolah sama jenis, plastic surgery, time management.and cerita-cerita yang tak boleh disebutkan di sini...
ehhhhhh.sebab ada relate dengan tajuk dumping baby, social issue and tajuk-tajuk bel yang lain.tu jer.:))


salam.uhibbuki fillah.

Sunday, February 12, 2012

JUDGEMENTAL


i have walked in the totally wrong path.yeah, itu kisah lama. i know
i look for a brighter future that will not be easy for me.
but i have Allah with me.
that's why, i dont want to be a judgemental person coz who am i to judge people.
it hurts me a lot, but it taught me something. yeah.experience.
it's all bout jati diri, iman, prinsip., friendship, family.

so guys, if satu hari nanti korang dah berubah to someone better.
always remember, setiap orang ada laluan masing-masing
maybe nampak teruk sekarang.
who know, one day..

sangat beruntung orang yang fasa hidupnya sentiasa baik.:)
i have slipped once. sangat-sangat la tergelincir dari laluan.

i want to further my study in psychology field.
sebab i want to grab the chance to show the totally right way.teens of coz.

ijazah sarjana muda psikologi pengkhususan kanak-kanak, remaja dan keluarga. insyaAllah.
tak sabar nak habis asasi and sambung degree.

amalina, jangan malas!
siapa awak nak bersenang lenang.
tak kasihan dekat umi abah
yang banyak berkorban untuk awak.
berhenti main.focus for the next test.
or YOU ARE DOOM!


salam.uhibbuki fillah.


Saturday, February 11, 2012

NOCHE DE AMOR

Assalamualaikum...


dah berminggu lepas and lepas dinner ni.tapi hari ni baru nak update..cenggini la.nak buat macam mana.
sedar tak sedar, dah nak habis asasi dekat uitm PALAM nie.ya Allah, tiba-tiba rasa sekejap sangat.


6 minngu lagi nak final.and tup tup dah habis asasi ni.tup tup hidup ala-ala lepas habis spm dengan berbolan-bolannya cuti. tup tup dah degree.tup tup dah 20...tup tup kerja.. tup tup........................semua bendalah bila dah jadi dewasa.


tapi papepon, setiap fasa hidup tak kisah la dalam perut mak, baby, zaman cute mute sekolah rendah tadika, zaman keganasan and kegilaan  remaja, zaman kematangan and mengexplore di uni or sekolah menengah.masing-masing ada cerita sendiri.


so, if kita rasa one of the phase tu suck sangat-sangat. just put this words in our mind...fasa hidup tu dah berlalu n if you ever wish to return ,  for sure you cant. so,be cool.. ambik pengajaran and pengalaman suck tu lah yang akan mematangkan and menjadikan kita someone new yang lagi tough and kenal erti what is life for.. insyaAllah. :) 


Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti menghadapinya. - Albert Camus






citer pulak pasal noche de amor, malam kasih sayang kot..mostly gambar-gambar ni cluzmate punya.dan ni lah hasil godekan dari fb kawan-kawan yang upload.sorry godek-godek tak bagitau. kan dah kantoi stalker ..:P

for more pictures, ada dalam blog cluzmate,iqram..banyak gambar cluzmate lelaki.



 THE GLAMS -FREE STYLE

THE GLAMS- AYU STYLE

THE GLAMS- MEN'S STYLE

THE GLAMS- MACHO STYLE

 theme noche de amor blurr yang style pakai handphone

 atiqah & bella- lawa style


 fokus syasya(sebelah kiri) arabian style yang lawa


ada yang kata dinner ni best and ada yang kata boring.depend atas diri masing-masing.


tapi bila dah nak sampai part nak balik, memang mata masing-masing dah nak terkatup dah..haihhh.sampai pon lewat jugak.atototo.

lily yg bersifat keibuan.. :')

dewan yang style...



 normi and wada yang style!

ehhh,, ada mira yang style (housemate)

salam.uhibbuki fillah.

p/s: ada kawan yang tanya asal jadi emcee tak bagitau.minta maaf. even housemate pon baru tau malam sebelum tu. seriously tak ada niat tak nak bagitau.sebab petang sabtu sehari before dinner baru diconfirmkan sma. and baru lah pulun buat skrip dengan ajk sekretariat and rehearsal.benda yang tak confirm ni susah sikit kalau nak dibagitau.alhamdulilllah all is well walaupon selsema dua tiga hari sebelum majlis tu. ^^





Thursday, February 2, 2012

WANNA MOTIVATION?

Assalamualaikum...


THIS IS A COLLEGE, NOT A PRESSURE COOKER

BUT

IT'S TIME TO WORK A LITTLE HARDER

I WANNA MOTIVATE MYSELF!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.