Saturday, December 1, 2012

BILA TAK GENIUS, TERPAKSA KERJA KERAS

Assalamualaikum,

dalam dua minggu and minggu ni, kadang-kadangg
nak bernafas dengan tenanggg tu amatlah sukar,
bekejar kemari ibarattt atlit yang kurang stamina, berjagaaaa di malam hari.

 beriadahhhhhh bersamaaa the awesomeee groupmateees, family day!! :))

sampai satu saat, aku terpikir,
memang rutin normal hidup seperti di dalammm buku,
dah lamaaa kot tinggal,
tidor bermula jam 12, lapan jam seharii, minum ayaq lapan gelas sehari,
dapat rehat yang cukup,
study paling kurang 3 jam sehari,
and lepasss tu, dapat hidup dengannn tenangnyaaaaaa,

fuhhh, kelibat kehidupan macam tu, memangg dah jarang jarang sangat sangatt apply dalam life sekarang.

 enactus, "realizing visiond for a better tomorrow"
and now we are looking forward for agro project :)


aku pun manusia, manusiaa perlu rehat,
tapi aku student,
student perlu pelajaran and aktiviti sampingan,
aku pulak jenis suka berprogram, 
lagilahhhh, haihhhhh,
 
becoz i am a student, nak tak nakk,
dalam hectic life sekarang,
and testtt kuiz, assignment yang nak kena submit dah start nak bermanjaaa
and, dengan otak yang tak berapa nak geniusss,

 beriadahhhhhh bersama alam yang tenanggggggg bersama fatin!:)

so, nak tak nak terpaksaaa,
kadang-kadang sebab kan terlandas tidur after maghrib,
bangun-bangun dah jam 12
and keesokannn hari kuiz and testt menanti,
and study ada yang tak sempat nak cover pulak

harap pemahaman dalam kelas and assignment yang lecturer bagi,
dengan perasaan tak ready untuk test,
jirang air nescafe elak mata mengantuk,
gerak bilik bacaan di tengah malam time semua orang enak bermimpi,
and sampai ke pagi, no sleep for me,
tapi itu lah pengorbanan,
im not saying dat im a good student,
no, im not

 berjuallan di tapak konvo sambil berharap income jualan dapat bantu pusat kebajikan, :')

the point here, im not a smart student,
i have to struggle for my life,
im in degree level,
umi abah letak harapan setinggi gunung,
and i sendiri tercabar dengan kawan-kawan
yang sibuk memanjanggg,
tapi dorang berjaya dengan life masing-masing
because they are willing to sacrifice their free time 
just to make sure dat they can balance all things without failure.


and, ehhhh? my tummy and eyebagggg kesan seharian lebih wiz no sleep ! di kedah :)

and i know a lot of students outside there are having the same problem and situation riteeee..

kenapa i write this topic today?
why?
coz i know,
many people want to grab as many opportunity as they can,
and the best person iz orang yang tau priority diaorang.
jom! mengaktifkann diri and at de same time,
jangan lupa priority sebenar,

tapi sebelum tu buat mindset, nak beraktifan mesti ada matlamat,
dont force ur mind. k..

salam,
uhibbuki fillah, :)


 






Thursday, November 15, 2012

MOH BERDIKIR MANDARIN DI KEDAH

Assalamualaikum wbt,

dalammm jaduall berpadat-padat
dengan esaimennn and tutorr bagaii
some respects should be given to my leader for dikir barat mandarin
me? dancing? dikir barattt?
oh no! i was in charge for multimedia,
 memang kehulu hilir dengan beg reddy laptop hari-hari

maknanyaa, untuk background video with mandarin and malay subtitle,
can u imagine, becozz of time yang tak pernah cukup
and dekattt sangat dengan test
i have to create a video, with 105 slides in one night!
memang burn midnight oil, no sleep!

fokussss, sentuhan terakhir sebelum submit video! palam shirt :)

time nak kasi sample video,
kenalah pergi bilik kawalan and jumpa sorang abang
'abang' yang in charge, serioussssly muda sangatt, lepas dah habis persembahan
baru tauu, yer yang i named him as 'abang' is a tesl lecturer, oh no!!!!
maluuuuuuu, hahhaa!



tapi disebabkan masalah teknikal and practise yang kurang,
memang tak aim nak menang,
tapi our ohsemmm senioritaaaaaaaaaaaa menannnggg tau,
keseluruhan terbaik, first place, tukang karut terbaik, awak-awak terbaik,
nasib costume terbaik and multimedia uitm lain yang grab dulu
kalau tak memang semua balun habisss ah,




dengann mood kecewa, sebab err kurang berjaya, :)
dengan masalah cirit birit dalam kontijen
memang nak bagi mood naik balik,
laucherrrrr bawak round area kedah!






 bergumbiraaa bersama team sarawak! :) *gua nak cakap sarawak punya persembahan gempak woo

salam uhibbuki fillah,
jazakallah khair, 




Tuesday, November 13, 2012

NIKMAT ITU UJIAN, DUGAAN ITU PENYUNTIK

Assalamualaikum wbt,



im nur ain amalina bt rosdi, and this iz my story, and im not a terrorist *bunyi bajet cam nak gempak je mukaddimah

okayyy, adaptasi dengan nikmat and dengan ujian
yeahhh, kadang-kadang dapat markah serendah-rendahh sangat
terus rasa down,
tapi apa kan daya nak menangis, lecturer takde nak tambah extra matks,
kannnnn,

then,
bila diberi satu lagi test yang markah memuaskan hati
terus rasaaaa dunia ini ana punya
sedangkann tanpa sedar
tu ujiannn nak uji sejauh mana rasa syukur
and usaha itu akan berterusan kah?

seriously..

salam, jazakallah khair,
uhibbuki fillah


Sunday, November 11, 2012

CHEEKY LIFE SAMBIL BERAMAL

Assalamualaikum wbt,

lama sangatt tak update, sampai dah lupa cara nak menulisssss, ohooo,over!


seriously, a cheeky life of me. degree life takde sepack dan segetir time asasi dulu.
tapi, disebabkan degree mengajar kearah mendewasakan diri, aiceceh
memang kena atur masa wisely lahhh.
kalau tak, assignmnet kemana, tutor kemana,


satu malam, disebabkan taknak ganggu exam week,
nak siapkan juga assignment malam tu jugak, and decide no sleep!
even keesokan hari nak kena siap-siap buat program amal
area-area sempadan thailand
nah-nahhh naik basss,
and breakfast dengan maggi sebab nak cover perut lapar sampai tengah hari
sampai sampai area taman negara perlissss,
ahaaaa!
scan tempat, amik port cantik tepi pokok,terus termuntahhhhh,
i maluuuuuuuuuuuu, hahha! pastu terdengar soksek soksek,
"eh eh budakk tu tak biasa jalan jauhh lettewww, turun bas terus muntah,"

see, kan dah kata maggi takbaik untuk kesihatan, .





tapi, disebabkan program amal gotong-royong tu
area wang keliang*ehh lupaaa sebutan betul
memang dekat sangat dengan sempadan thailand
and abang-abang guider yang sangat-sangattt lah sporting
ehe! andddd apa lagiiiiiiiiiiiii!
ajak-ajak lahhh rounddd pasar yang panjanggg sangattt di thailand
oh ehhh, panjang mana?
kalau sampaiii kehujung jalannya, memang agak-agak berkilometer jugak, :)
like seriously? believe it!



 okayy,me loveeeeeee it even cuaca memang panas sangat-sangatt,

jazakallah khair! :)
uhibbuki fillah.


Sunday, September 9, 2012

WILL!

Assalamualaikum wbt,

Omongan kosong tanpa sebarang tindakan, macam la bercakap dengan angin..
seriouss, peluang datang sekali yeppppp, setujuuuu!!!!



human  response, okayyyyyy, even satu peluang dah terlepas,
still akan ada lagi peluang kan di masa nanti
kehendak mau kuat bebbb
walaupon yang datang bakal tak sama dengan yang sekarang,


WALLLAAAAHHHHHH!!
let's grab it, GRAB IT!

okay, motif guna hlovate, ermmmm, no motif, the best answer, righttttttt ?? :)

motivation untuk bride-to-be pon bolehhhhh, upsss, im 19 okayyyyy,
kahwin mood, not yet! hahhhaa

salam uhibbuki fillah,
jazakallah khair

JUNNY!

Assalamualaikum wbt.

yeaahhaaa!!sebab kelas tak mula lagi, so, FREEDOM!!

percaya tak, sampai satu saat kan, yep, kita, KITA akan terimbau benda lama
so, im ain amalina, and this is my story bout junny aka junaidah, :)


merangkap bekas madu kim hyun joong, personal assistant, ibu , dan 
listener yang memang tak ada pandai nak tunjuk expression muka yang betul and akan mencelah cerita dengan kisah diri sendiri pulak, memang nak cerita masalah sampai ke penamat, sangat jaranglah ^^

bila dah terpisah antara garisan negeri ke negeri, memang masing masing beriak poyo,
bajet tak ingat satu sama lain, bila ada masalah mulalah tercari cari fon, itulah kami , :')


terkenal dengan kegarangannya, hahhhaa, kepada para perawan, take note!
kegarangan bertempat, pada yang lama berkenalan dengan junny,
lama kelamaan akan terimmune dengan sendirinya, :P


kalau nak tahu peribadi sebenar seseorang tu, sila tinggal bersama, yeahhh,
even dah kenal dari form two, tapi serious, bila dah terjadi roommate tanpa sengaja yang dirancang
memang sangat kosong dengan peribadi masing masing
we try to accept each other, kelemahan kelebihan sama dikongsi

kalau ditanya, pernah ker berselisih faham, the answer is YES,
benda tak baik, buat apa dikenang kan, tapi alhamdulillah
Allah SWT permudahkan urusan, even tragedi yang secara kebetulan terjadi
tapi itulah masa nak muhasabah diri masing masing, :')



then, kalau nak diceritakan sangatlah panjang nak describe satu satu,
i learned a lot of things from her, seriouslyyy, :)

jap, okehhhh, sebabkan saya punya hobi lebih ke arah mengedit and menulis
memang, takde sapelah boleh jadi model selain jun untuk gambar gambar, hahhaa!!



tapi, satu jer benda yang tak boleh nak masuk kalau masuk bab study,
paling paling ctu subjek or subjek yang kena main hafal macam bio,
mula lah masing masing nak perkukuhkan tahap penghafalan,
gunalahh segala pancaindera termasuklah suaraaaaaaaaa!

bila dah clash dua suara dalam satu bilik, faham faham lahkan,
memanglah  pernah sebab merajuk sebab terganggu,
lepak bilik orang lain semata mata tak puas hati, childish! hahha


tapi dari satu sudut, yessss, sangat terharu, selalu lah gaduh ala ala kasar
pastu, punyalah kalau bercerita tak ingat dunia
and kalau sedih, buat muka poyo tak nak pujuk
tapi dalam diam diam, serba tahu segala masalah
rahsia or apa sahaja di dalam fon or laptop
bukan lagi rahsia,
seeeeeee, itulah sahabat!


look , how sweet i am! sila jangan terharu nur junaidah bt neadah, ^___^

salam, uhibbuki fillah.












Friday, September 7, 2012

HERE, WE GO ! THE NEW BEGIN

Assalamualaikum wbt,

long time no see ya my blog. alhamdulillah, 8 hours journey reach the end, and now im here
yes, HERE!

Perlis is such a hot place. hot, err. i mean its weather.hahhha.
now, i have a few hours to write this blog. okayy. tipu, just one hour to finish this entry.

oh my awninggg!!, blame to our purple scarf . and nisa the comel specky one with akak yang ada kat tengah

life is not a joke. and yeah, a lot of things, sometimes can hurt me deeply.
and it mixed well. i feel burdened. burdened with people thought. but, it gives me a spirit.
or i called it as booster. capslock BOOSTER!

i know, i have lovely people around me. and when i start to think bout it.
it makes my life easier. during this orientation week , nak cakap lebih lebih pasal study
pon tak boleh lagi. coz, im going to start my lecture next week, doakan yang terbaik. and i will struggle until the end. yeahh, insyaAllah, and to those friends yang nak fly mesir, ireland, and yang dah fly kat US, russia, you are my inspiration and my booster.

so, here we go.  i just love to share bout my crazy gila gila friends here, and one of them is my roomates. OHMYFRIENDSS!! hahhha

the kepoh roommate with kak liaaaaaa, hahhhaa
 
 ARIN the roommate!!

 sleeeeepyyyyy weepyy expression!! hahhaa

muzikal theater , ROH ! awesome senioritaaaa!


LE BOOSTER, GEDDIT! 


salam. uhibbuki fillah,
jazakallah khair, :)
















Monday, August 6, 2012

KANAK KANAK, TERHARU!!

Assalamualaikum wbt,


lepas baca and tersebak sebak baca latest entry dari maria elena,
tiba tiba ingatan terkembali zaman lampau, after spm and after asasi

time zaman kefreean yang berbulan bulan lama(hadoii, ayat melayunyer)
sebab, memang jenis yang tak boleh dok diam rumah,
so, amiklah peluang jadi guru pelatih yang bukan guru sebenarnya pon,
sebab apa, ehehe, tak daftar bawah ppd ker apa
just guru pelatih untuk ajar budak budak yang tengah syok dengan perkhemahan,

muka ketat ketat sebab habis penat, XP

yang perkhemahan tu wajib ah guru dorang ajar,
time part persembahan malam kebudayaaannn, bwahaha, akak ni lah yang amik alih
ajar dorang dorang nie

even dengan latihan yang in two weeks,
and dengan ramai kanak kanak adik adik yang pemalu,
dan gangguan kanak kanak lain yang suka mengacau bilau
latihan pandu puteri ni,

sebab apa pandu puteri,
sebab persatuan lain tak da sapa nak panggil remaja belasan tahun, ahaha
pandu puteri yang baik hati panggil jadi pelatih.

 akak ain : adik adik, buat lakonan cam nie ehhh

 baju biruu : ehhhh, dengar tak kita kena buat gini tauuuu!!
baju pink and tepi baju pink : kehkehkeh, tak cakap ponn, kitaorang tauu, :PP

baju biru : akak.. kena buat terbang-terbang gini ehhhh???

alhamdulillah, dapat lah jugak third place
dengan segala gangguan gangguan luar and dalaman time latihan

seriously, awal awal memang nak plan ala ala nak buat lakonan semata semata
coz, i really love acting,

tapi nak buat guaner, bila budak budak nie acting, macam errr, kurang feeling kot
maybe, pemalu atas stage, walaupon kat luar mulut memang kepoh ahh,
so, PLAN B!!!

muzikal teater (acting, dancing and singing), and fuhhhh, memang budak budak yang
giler kpop and lagu melayu jiwang karat nie,

banyak lah bagi cadangan, letak ahh lagu korea suju ni lah
lagu najwaa latiff lah,

amboi amboi, mentang mentang ah korang lagi up date and terror sal lagu lagu,
semua lagu ah ko nak masuk dalam teater tu,

tapi,no no kiddo, akhirnya buat decision
hanya beberapa lagu yang sesuai dengan persembahan sahaja akan dipilih
memang frust ah dorang bila dorang minat tak masuk dalam list
kehkehkeh.


list lagu yang ingatlah kan,
lagu comell bear, yang alaaa dalam citer full house tu,
yang heroin dia selalu buat tarian comel,
gomsari....pabum,ommabun..... (tak ingatt),
pandai ahh aku eja suka suki asalakan lagu dia sama sudahh,

the second song, sean kingston, fire burning dude!
pastu, yang budak ni paling excited ah, lagu gee dari group SNSD
last  penutup, dengan lagu tentang bulan yang syahdu tu, :')

tapi, memang walaupun tak berpuas hati sepenuhnya,
tapi happy sangat sangat tengok dorang ni enjoy buat persembahan
sebab kalau stress pon cam takbest kan


and, sepanjang latihan yang 2 weeks tu, time hari last lastttt praktis
tiba tibajadi sebak, ya Allah, tak tahu kenapa
budak budak tu treat macam akak akak yang dah lama kenal
memang enjoy ah dengan dorang

sempat time last latihan tu,
suruh dorang kumpul dalam satu bulatan,
and pesan

"even korang tak menang dalam persembahan malam ni 
tapi, akak harap korang banyak ah belajar benda baru, 
and enjoy dengan latihan, time camni ahh 
korang nak lepas stress dengan aktiviti camni,
nanti nak dekat upsr memang takdapat dah,
kat sinilah nak eratkan balik hubungan kawan"

gambar kenangan yang tak ada kaitan dengan pandu puteri, :PP

memang time cakap tu dengan nada sebak, budak budak semua diam,
tak tau ah diam tu sebak ker diam tak paham, :PPPP
tapi, alhamdulillah, third place!!!!
and ada budak budak tu lepas jer persembahan
ada yang bagitau

"akak, sori sangat sebab ada silap time persembahan tu
 nanti akak marilah nanti hari penyampaian hadiah, mana lah tau kot kot menang"

and, i just smiled back, ada yang hug semua, wish minta maaf sori, terima kasih
ya Allah, memang takleh nak cakap ah, memang terharu yang ditahan tahan
walaupon time latihan semua cam giler giler ah, berlari atas  pentas
buat gaya tak senonoh lah apelah

tapi, yang paling syukur syukur sangat, latihan tu start dalam lepas asar,
sebab time tu pon tengah busy dengan test jpj,
jadi adik adik tu cam faham that pray must come first before practise.
so, dorang solat dulu sebelum start praktis,
ada yang tak solat lagi tu,
bagi kebenaran balik awal sikit, mintak mintak dorang solat kat rumah, :)


tu jer lah, and im going to busying myself again with some programs,
usrah with akak and kawankawan, struggling for PC course,
discussing bout school reunion and involve in some campaigns,
tak semestinya dah resign kerja, kena lepak lepak kat rumah,
try to grab any opportunity outside there.
insyaAllah, i want to be a productive muslimah. may Allah SWT bless, :D

sekian sudah,
salam, uhibbuki fillah
salam nuzul quran,
jazakallah khair. :DDD



Monday, July 2, 2012

LAKSA FEEDING!!

Assalamualaikum wbt,


story nie sebab nak appreciate usaha  junny main masak masak laksa,
lepas main masak masak, dia pon ajak orang lain main makan makan,
ehhh, sweet kan junny nie, ehem, :P

penikmat rasa masakan, :))

 mata gua bulat, ko hado?

 eiii, ada gua kisah

 tengok gua jeling, mata gua lagi lawa

 kahkahkah, lawak la main mata mata

tengok, mata gua kuyu, ayu gitu

dah berminggu minggu lama lama lama lama, # tengok berapa kali repeat word 'lama' tu nak tunjuk lamanya.
tapi hari ni baru ada rasa nak menulis,
yang boleh cakap, sedap and boleh la rasa,

junaidah aka junny pembuli budak

tapi, tujuan sebenar, bukan nak main makan makan pon,
tapi sebab rindu roommate lama, haha
sila terharu junny, :P

ala sweet, tak tau nak describe macam mana, XD

tapi, lain dari boleh pertemukan kawan kawan lama, boleh jugak feel macam mak orang,
ramai budak wooooooo,
and memang junny nie seriously garang giler tapi comelllll, hahaha

 ehhhh, suka suki amik gambar gua, mencik mencik

nah,makan buku lima gua

merempit dengan adnin sambil pergi cari kerja part time kosong and amik gambar pasport,
gerak rumah jun, agak agak dah habis rembat makanan and main main dengan budak budak,
pastu gerak balik rumah adnin, sambil komen komen junny masak, hahah





tapi, serious dapat jumpa balik kawan yang sentiasa nak eratkan hubungan,
sangat sweet, sambil share share cerita pasal tempat kerja, pasal masalah isu dunia and remaja,
cakap pasal usrah and program mana yang boleh join,
tak mau borak kosong kan, at least ada isi kan,

salam, uhibbuki fillah,
JZZK.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.