Friday, November 4, 2011

STUDENT-EXAM-RESULT

Assalamualaikum...



yer, hari ni result untuk student UiTM dah keluar.. bagi yang dah tengok result dan tiba-tiba terkejut. macam mana korang boleh dapat pointer setinggi itu.. *aku punya rendah je..

aku nak share pasal cara korang nak kira pointer.khas untuk student UiTM.. bagi student u lain aku tak sure cara grading diaorang. insyaAllah..kalau aku ada masa aku usya-usyalah cara grading diaorang...

first of all...... check this out.


MARK
GRED
POINTER
90-100
A+
4.00
80-89
A
4.00
75-79
A-
3.67
70-74
B+
3.33
65-69
B
3.00
60-64
B-
2.67
55-59
C+
2.33
50-54
C
2.00
47-49
C-
1.67
44-46
D+
1.33
40-43
D
1.00


OKE.see...banyak kan beza pointer diaorang. A dgn A-
move on to the next step...........

korang plus kan total pointer darab credit hour korang macam ni 
(4.00 x 3.0) + (4.00 x 5.0) + ....................................... = total pointer

pluskan kan pulak total credit hour korang yang korang ambil macam bawah ni
5.00 + 2.00 + 3.00 + .................................. = total credit hour

pastu kan...... amik total pointer korang and dividekan dengan total credit hour. contohnya macam ni..

   total pointer  x credit hour     = pointer korang untuk satu sem
          total credit hour 

dah dapat pointer sebenar korang....weee~~~

aaa.... kalau nak tahu pointer keseluruhan sem.. kerja gampang mbak.

   total pointer x credit hour semua sem     = purata nilai gred
       total credit hour semua sem

fuhhhhhhhhh. akhirnya dah siap.mudah cepat ringkas kan..... wokehhhh. harap korang dapat pointer gempak. doakan aku gak untuk sem dua nanti. hwaitingggg!!!!!

salam.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.