Saturday, September 17, 2011

BILA GIRLS STAY UP

Assalamualaikum...

woo..bila nak final exam. antara fenomena yg selalu terjadi bila life as student nie. STAY UP. time nie lah mula nak gomol habis-habisan semua chapter. tapi bagusla. usaha nak dapat EMPAT RATA!! bukan senang woo. tapi bukan susah jugak.. insyaAllah. aku aim untuk EMPAT RATA untuk second sem. untuk sem nie. aku agak main-main. jadi probabilty nak dapat agak rendah. *down.......
okelah. ni nak tunjuk sikit apa yang girls selalu buat kalau stay up selain study. kitaorang tak delah mengadap dua poloh hampat jam study. mesti ada rest jugak. and bila time rest nie lah macam-macam terjadi.




1. makan-makan benda simple

okelah. nie antara menu-menu time stay up. macam-macam ada woo. tapi tak makan banyak la. tapi kalau mengantuk... minum la nescafe dua tiga gelas.still mengantuk gak. nak stay up kena ada semangat yang lain macam sikit. semangat yang membuak-buak nak study. barulah bila minum nescafe and makan biskut cecah air. mata segar bugar. otak pon fresh.

2. share cerita and gosip. *girls~~

ahaha. yang nie err.... errrr........................ sebenarnya tak delah gosip sangat. cerita pasal keluarga. pasal apa-apa yang jadi. share rahsia. owhhh. cerita pasal future husband?? hermm. adalah jugak. benda tu normal bagi perempuan rasanya. tadi bagi aku and orang yang aku kenal. selalunya. kalau cakap sal future husband or apa istilah lain. tak pernah ambil serius pon. sebab banyak lagi kot nak pikir. hidup sebagai student pon tunggang langgang and terkontang-kanting. ada hati nak kawen??? no..no.. tapi bagi yang aim untuk kahwin after study. bagusla... tak salah pon.

3. rehat sebentar dengan movie or video klip korea. or apa-apa bentuk entertainment.

time tengah tension stuck dengan math ker fizik ker. or apa-apa subjek. time nie lah nak bagi segar mata dengan tengok  korea ker apa-apa video klip yang pendek. pendek tau. bukan drama korea yang berpuluh-puluh episod tu. tu jawabnya. sampai subuh kot mata segar bugar. buat sebagai selingan. kan tengok bakal suami aku aka shiwon dalam video klip super junior. terus rasa semangat nak study lepas tu.

4. solat hajat, qiamullail, solat sunat dan ibadat yang boleh menenenagkan hati

yang nie paling terbaikkkk!!! time tengah stress ker apa. ambil masa nak bermuhasabah diri and menenangkan diri. caranya, serahkan diri kepada Yang Maha Esa. Allah SWT tahu apa yang terbaik untuk kita. jadi dalam kita dok pulun habis dengan study. sampai bengkak-bengkak mata. why not kita ambil sedikit masa untuk beribadat. ibadat tengah malam antara waktu yang terbaik. insyaAllah. lepas jer korang curi sedikit masa studi korang untuk Yang Maha Esa. studi korang ke apa yang korang buat akan dipermudahkan. *nasihat untuk diri sendiri jugak.
okelah. tu jer. salam.



4 comments:

Wan @ Izzati said...

woit...haha

Heidi Shafiq said...

aku suka nombor 4 tu.. :)

ainSH said...

zati: aha.. lama xnapok ehh.

heidi: yg tu pling terbaekkk. blog ko cool.

Trainer Fariz said...

yup...jadikan ibadah tu seronok...memang enjoy je kalo bwat : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.