Wednesday, May 4, 2011

MY CREATION

Assalamualaikum.


oh yer, sebelum pergi pada entry yang serius, tiba-tiba rasa nak share dengan korang pasal tumblr yang saya buat sendiri.


yeah, jangan gelak. nie juz tumblr yang simple and diedit sepenuhnya menggunakan software photoshop CS5 yang dihack oleh zam ashraff. nak beli yang ori, mak aihh, mahal lah pulak. 


kebanyakan gambar dalam entry saya sebelum nie semua ciplak tumblr orang. so, tibalah masa nak buat sendiri punya. walaupon tak berapa cantik. at least, hakcipta terpelihara yer, kalu nak ciplak pon saya tak kisah. tapi, ada ke masalahnya..?




 there are no failure...

model dalam gambar nie siap komen tumblr yang guna gambar dia buruk, dasyat lah. ape lah. pastu, bila tanya apa yang tak kena, mana tau boleh improve.. tak nak jawab pulak.. haishh. nak cantik edit sendiri yer. saya tak kisah orang nak komen. sebab tanpa komen membina macam mana nak maju kan. suka background dia yang bermain dengan tone and shadow.


kasi buang itu gitar.

act, background untuk tumblr nie, di crop dari gambar atas nie. pastu, edit sikit bagi nampak texture dia ala-ala dinding batu sekolah.pastu main dengan teknik shadow light. tu jer. saya still bertatih dalam bidang nie yer.


A NEW FRIEND, A NEW LOVE, A NEW LIFE

next tumblr, gambar athirah. sumpah ayu dalam gambar nie. siap pose ala-ala kasi warning gitu. tapi, kualiti gambar tu kurang. tu gambar blurr je.. mak usu dia siap nak tempah lagi yer. tumblr nie agak simple. sebab juz main dengan teknik burnt and shadow. pastu, adjust opacity. tup, siap. tambah line atas nama and letak outer glow... dah jadi tumblr nie.

* ayat tumblr tu silap sebab terlalu syok mengedit bendalah yang lain sampai lupa nak perhati words tu. hampeh betollah. rasa geram je. nak edit balik rasa malas pulak.

stress

inilah background untuk tumblr tirah tu. rahsia kenapa posisi gambar tirah diletakkan di sebelah kanan sebab nak tutup gambar orang yang tengah termenung tu lah...


anda apa yang anda fikirkan..

identiti model berniqab untuk tumblr nie dirahsiakan bagi mengurangkan fitnah yang berleluasa. tumblr nie pulak guna teknik vignetting and macam biasa background ciplak. main dengan shadow and tukar pada grayscale. yang nie, kalau korang tak terer guna photoshop. photoscape pon boleh. bisa aje, asalkan menjadi. lagipon tumblr nie agak simple..

and tumblr TERAGUNG yang paling last...



=




=




=


header blog........... =)

yang nie pulak, banyak guna shape. pastu, guna teknik emboss and bevel. untuk tajuk blog tu ada bermain dengan texture. paint. opacity. and glowing line yang menggunakan pressure.

untuk tutorial bendalah nie, korang boleh jer nak tanya dengan menghantar di email amalina_work@yahoo.com.my. tapi, rasanya macam korang lagi terer kot pasal bendalah nie. tak ape, juz sharing je......

 okelah korang. nie entry mengarut sikit aje. saje nak share dengan korang cara nak buat tumblr yang simple. walaupon tumblr yang atas nie semua tak berapa cantik...

bye2 korang.......... wassalam.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.