Wednesday, April 27, 2011

PERTEMUAN SEPI YANG TERAKHIR...

Assalamualaikum....


ini request dari madi... madi and adnin  je yang tau. ada lagi orang lain,tapi biarlah rahsia..




Pertemuan Sepi Yang Terakhir....


Kalau benar hati ini cinta
Siap rela seorang pahlawan api
Menikam sinar keris berlumur sepi
Pada hati hamba seorang wanita...


Di bawah payung langit pertama ini
Terbongkar sudah kawah rindu
Yang sekian tertimbus
Dek masa pelangi....


Bak lenggokan ikan
Menyelam di lautan hitam
Hingga akhirnya hujung cahaya hilang jua
Ditelan legap hitamnya gagak...


Pada mentari merah pertemuan ini
Yang lukanya kecewa
Yang darahnya air mata
Yang sakitnya hati jasad


buat API SEMARAK, daripada HATI SALJU...




speechless...




puisi atas nie, 98% adalah karya asal.. sebab ada certain words yg diedit sebab lupa dah..
n karya AGUNG ni hilang mana ntah... sebab,benda nie kenangan lama. jadi tak ada manfaat nak ingat balik kisah macam mana terjadinya puisi ni...


tapi,karya 'agung' nie terhasil pada malam last kem pmr di smktm.. and dihasilkan around 2 am.
bagi korang yang tahu cerita nie.. maybe pernah rasa macam mana keadaan time tu.
sumpah lawak bila ingat balik...




choose the right one...


oh yer, CIKGU ZAKI (cikgu bm) pernah baca puisi ni. and...........


---------------------------------------------------------------------------


CIKGU : nie puisi awak buat ke....???


SH : yer cikgu..kenapa..??


CIKGU : awak baru lepas clash ke...


SH : haha. bukanlah cikgu.. tak ada kena mengena dengan clash or pakwe makwe nie.... saya tak pernah ada pakwe nie cikgu. saya budak baik... bosanlah pakwe makwe nie. (oke,yang tu tambah sendiri)


CIKGU : dah pasal apa awak boleh buat sajak jiwang macam nie..


SH :  jiwang ke..hehe.tak adalah. nie pasal sedih bila jumpa kawan lama. tapi tak sempat nak tegur. and kawan tu kawan yang saya dah lama rindu, ni yang jadi feeling lebih tu cikgu time buat puisi nie.... (muka teragak-agak nak jawab)


CIKGU : ea ke... (muka tak percaya)


SH : ea cikgu.... (senyum)




curious...




cukup-cukup.kesian pulak dekat korang yang terbaca entry nie. tapi,thanz walaupon terbaca.... and terkomen dekat sini... 


DAH... mengarut je.. again.kesian korang....
oke,puisi tu maybe akan direject dengan cikgu bm..
sori, sebab puisi tu tak adalah segempak puisi orang lain....




ribbon...


tapikan...copyright terpelihara yer.
walaupon puisi tu tak seberapa...still sayang puisi ni....




*and dari sItu lah nama snowheart TERCIPTA.. 


bye2 korang. nanti nak buat entry bermanfaat,macam tak ada faedah je entry nie..















2 comments:

mardhiana razali said...

malin,,hehe!!

ini ak,مرضيانا aka ماضي
nak cakap;

hahahaha,I LIKE SAJAK tuh!!
n part yg cekgu ko cakap uhh,,
hahaha,,HEBATT ah dye leh tebak camtuh!!
:p

amalina_work@yahoo.com.my said...

@mardhiana : 2 lah..heran jugak 2.macam ada sixth sense je cg zaki... tpi memng btol pon,bknnya nya clash,,xsempt jpa kwan lama je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.