Saturday, April 30, 2011

PERCUBAAN SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum..


awesome life


ya.. tahu korang terbaca lagi di sini. and bagi korang yang cute+awesome+comel maybe ada terkomen di sini. thanz korang bagi yang ada terbaca. 
seriously, aku penyegan untuk mempromotekan blog aku yang tak seberapa. kenapa aku segan..for some reasons yang ada di bawah.


1. lebih ke arah personal life yang entah ape-ape

2. pandangan aku yang tak berapa nak bernas for certain semua issues

3. blog aku kurang info yang bermanfaat. isu gempak.( dalam proses melakukan research about something. insyaAllah.bakal di postkan di dalam entry yang bakal di buat)

4. blog aku tak berapa comel (dalam proses menambahkan kecomelan blog)

5. aku tak HOT untuk mengajak orang lain untuk membaca blog aku.




*dalam semua point di atas, act.. aku segan sebab blog aku kurang bermutu.tapi aku try meningkatkan mutu blog ini with isu semasa or yang 'DEKAT DI HATI' korang...

tapi, sebenarnya cara penulisan aku ini lebih banyak di pengaruhi dengan gaya MR K and some awesome bloggers yang kebanyakannya lelaki. gediksss.. ??? NOPE. 



hermmm....


suka cara bahasa diaorang yang agak sempoi. tapi certain bloggers perempuan juga ada yang minat. sebab bukannya apa. suka baca blog yang berinfo tetapi dalam gaya bahasa yang sempoi.

yeah, isu berat yang diolah dalam bahasa yang mudah dan sempoii mampu membuatkan readers korang tertarik and at the same time korang dpat input for certain issues yang agak berat dengan mudah. and dari situ korang akan berminat untuk membuat research based on isu yang diolah itu..


oke korang,, again entry tak berfaedah.
bye2 korang....

Wednesday, April 27, 2011

BERUBAH...

Assalamualaikum....

doakan segala silap yang pernah dibuat dulu menjadi satu pengajaran pada masa depan...



PERTEMUAN SEPI YANG TERAKHIR...

Assalamualaikum....


ini request dari madi... madi and adnin  je yang tau. ada lagi orang lain,tapi biarlah rahsia..




Pertemuan Sepi Yang Terakhir....


Kalau benar hati ini cinta
Siap rela seorang pahlawan api
Menikam sinar keris berlumur sepi
Pada hati hamba seorang wanita...


Di bawah payung langit pertama ini
Terbongkar sudah kawah rindu
Yang sekian tertimbus
Dek masa pelangi....


Bak lenggokan ikan
Menyelam di lautan hitam
Hingga akhirnya hujung cahaya hilang jua
Ditelan legap hitamnya gagak...


Pada mentari merah pertemuan ini
Yang lukanya kecewa
Yang darahnya air mata
Yang sakitnya hati jasad


buat API SEMARAK, daripada HATI SALJU...




speechless...




puisi atas nie, 98% adalah karya asal.. sebab ada certain words yg diedit sebab lupa dah..
n karya AGUNG ni hilang mana ntah... sebab,benda nie kenangan lama. jadi tak ada manfaat nak ingat balik kisah macam mana terjadinya puisi ni...


tapi,karya 'agung' nie terhasil pada malam last kem pmr di smktm.. and dihasilkan around 2 am.
bagi korang yang tahu cerita nie.. maybe pernah rasa macam mana keadaan time tu.
sumpah lawak bila ingat balik...




choose the right one...


oh yer, CIKGU ZAKI (cikgu bm) pernah baca puisi ni. and...........


---------------------------------------------------------------------------


CIKGU : nie puisi awak buat ke....???


SH : yer cikgu..kenapa..??


CIKGU : awak baru lepas clash ke...


SH : haha. bukanlah cikgu.. tak ada kena mengena dengan clash or pakwe makwe nie.... saya tak pernah ada pakwe nie cikgu. saya budak baik... bosanlah pakwe makwe nie. (oke,yang tu tambah sendiri)


CIKGU : dah pasal apa awak boleh buat sajak jiwang macam nie..


SH :  jiwang ke..hehe.tak adalah. nie pasal sedih bila jumpa kawan lama. tapi tak sempat nak tegur. and kawan tu kawan yang saya dah lama rindu, ni yang jadi feeling lebih tu cikgu time buat puisi nie.... (muka teragak-agak nak jawab)


CIKGU : ea ke... (muka tak percaya)


SH : ea cikgu.... (senyum)




curious...




cukup-cukup.kesian pulak dekat korang yang terbaca entry nie. tapi,thanz walaupon terbaca.... and terkomen dekat sini... 


DAH... mengarut je.. again.kesian korang....
oke,puisi tu maybe akan direject dengan cikgu bm..
sori, sebab puisi tu tak adalah segempak puisi orang lain....




ribbon...


tapikan...copyright terpelihara yer.
walaupon puisi tu tak seberapa...still sayang puisi ni....




*and dari sItu lah nama snowheart TERCIPTA.. 


bye2 korang. nanti nak buat entry bermanfaat,macam tak ada faedah je entry nie..















YEAHH..!! TERBUKTI SUDAH KEUNGGULAN SEORANG DRIVER

Assalamualaikum.....


*wahhh!!!!...mana mau letak sticker P. mana mau letak..


oke..over. tak delah.tengah excited baru dapat lesen P... alhamdulillah
perjuangan selama dua bulan menghadiri kelas drivin' tiap-tiap pagi and membanjirkan IM serta membajetkan diri sebagai  driver terunggul  BERBALOI jugak....


hepinya saya.....


trimas kepada kawan-kawan yang sudi bagi support suruh drift bagai semua tu...
tak,tak adelah.... thanz banyak-banyak atas tips korang untuk menghilangkan darah gemuruh...




terima kasih korang....


antara SIFU-SIFU yang banyak bagi nasihat and tips pasal drive nie...


sifu comel : jun @ nur junaidah


sifu comel 2 : che lah @ adilah athirah


sifu yang lupa pakai seat-belt : madi @mardhiana razali


sifu yang tak ada lesen : zati @ w.nurul izzati


sifu yang baik hati : adnin @ adnin azman


sifu yang HOT : jieda @ jieda gibson


sifu yang dah bosan bawak kereta : amir irfan


sifu yang gelak pasal hujan di IM : faiz rafiuddin




and,semua sifu-sifu yang tak bertauliah yang banyak bagi support and semangat.... 
tapi KETUA SEGALA SIFU semestinya CIKGU MALIKI....... and CIKGU SARIF..




senyum.... X)


tapi apa pon..sekarang nie dalam otak,dah macam tempat imagine nak pergi and nak drive sdri.LOL.
oke... so,korang nak pergi jalan-jalan tak..
meh nak jadi driver...


dah-dah..kesian korang kena baca entry tak berfaedah nie. sekarang nie tengah mencari info untuk buat satu entry yang bermanfaat...heee. tunggu je.




SELAMAT TINGGAL IM......


oke korang..bye2. =)

HUJAN DI IM...SAYA BUKAN MANJA

Assalamualaikum.........


ehh,rasa macam dah lama je tak update blog..
rasa macam rindu je nak berblogging balik..
okelah.. kan korang pon tak larat nak layan kerenah aku yang err..err..baik hati nie.


IM bagi korang yang tak tahu,ialah INSTITUT MEMANDU




manja and cute.....




SITUASI SATU : di litar memandu


SH : saya pergi naik bukit dengan parking ye cikgu (senyum)


CIKGU : yer,,pergilah..... (err..no feeling)


SITUASI DUA : di kawasan bukit : 12.30 tengahari


vroom,,,vroooommmmm!!! meter 40,,tekan klac. and..fuhh.selamat terpacak ats bukit
again...vrooom,,vroommm!!!! meter 40.tekan klac.and...............................KERETA UNDUR BALIK..


tingkap terbuka,,dah berpeluh..and try lagi sekali.nope bukan sekali
ENAM kali aku try,and ENAM kali jugak kereta no.13 aku undur balik


SH : cikgu,saya stress.saya dah try banyak kali cikgu naik bukit.saya rasa dah tak boleh je (mesej)
*time nie cikgu maliki ada di tempat menunggu


CIKGU : awak tekan minyak,lepas tu,angkat klac setakat yang awak rasa kereta tu dah bergetar. (mesej)




rain.....




dan,dan.............................hujan pon turun.oke2..tak,tak,,bukan hujan, menangis lor...
seyesly,bukan MANJA,again,,,BUKAN MANJA. cuma,ehem,tension oke....


and, nak dijadikan cerita..sorang cikgu.nama cikgu sarif... dia pon pergilah ketuk pintu kereta.
dan bila nampak awan tengah mendung and hujan turun...dia siap bagi motivasi lagi.
thanz cikgu sarif a.k.a cikgu kesayangan junaidah ...




sweet.... 



tapi.alhamdulillah. berkat cikgu sarif bagi motivasi and ajar tips yang sangat berguna. dah boleh turun bukit...again.terharu. 


cikgu maliki a.k.a cikgu drivin'..dia siap boleh senyum time tanya asal aku stress.tau cikgu tu nak gelak.tapi dia tahan je...oke. mesti cikgu tu ingat aku sampai bila-bila sebab aku student dia yang paling MANJA CEPAT STRESS  and menangis.sumpah lawak bila ingat balik...


KENANGAN HUJAN DI INSTITUT MEMANDU......














Saturday, April 16, 2011

SAYA SAYANG AWAK....

Assalamualaikum.....

Tadi aku baru balik dari keluar makan dengan sorang boyfriend kawan perempuan..
before kitaorang nak pergi tu
dua kali dia miscol aku...aku nampak phone tu tengah vibrate
aku nampak nama kawan aku tu keluar kat phone..tapi aku mamai
yelah..dari pagi sampai petang..busy dengan kelas drivin'(sedih)
tu yang balik rumah..katil je yang aku nampak...


and,,kawan aku tu terus col ke phone rumah...and tau-tau aje
kalau phone rumah..mesti mak aku akan panggil aku jugak pergi pick up the phone tu
tak kira lah..aku mabuk mamai pengsan ke apa..kaw2,mak aku sound suruh pergi angkat phone


mana satu mahu jawab


and nak dijadikan cerita..kawan aku tu baru balik dari putrajaya
dia pergi sana untuk ikut program taklim dekat sana sebab uncle dia ada ajak
datang rumah..so,dia ada ajak aku. Tapi,aku tengah bz dengan drivin' aku yang entah ape-ape tu
nak tak nak..aku kena tolak jugak ajakan dia..seriously,aku nak sangat pergi program macam tu
sebab,aku bukannnya baik sangat pon.kalau aku ikut program macam tu, at least terbukak jugak hati aku nie,walaupon aku tak adelah berubah drastik sangat pon
oke..aku terus terang nak cakap dekat sini.aku tak baik pon..




sumpah ayu perempuan nie


kitaorang pergi singgah makan dekat kawasan yang dekat rumah aku.lepas je order abc and maggie sup,sambil makan kitaorang borak la pasal aktiviti dia dekat sana
before tu,aku nak explain satu perubahan yang aku boleh nampak dekat kawan aku tu.


dulu boleh kira sempoi macam aku jugak.
tapi aku perasan,aku boleh nampak dia lagi bersemangat selepas balik dari sana
dulu dia juz pakai tudung bawal macam aku,tapi still oke




yeahh!!


and,tadi..dia datang rumah aku dengan pakai baju kurung and tudung labuh yang cun n ada bunga-bunga dekat bawah.sumpah,dia ayu sangat-sangat malam tu. aku suka tudung macam tu.and,aku pernah beli satu tudung macam tu.cuma tak pernah pakai.


tapi banyak kali jugak la aku try pakai tudung tu dalam bilik sorang.and tilik diri sendiri dalam cermin.harap aku boleh pakai jugak.satu hari nanti.
tapi sekarang,aku selesa dengan penampilan sempoi aku nie.




ayunya diaorang....


aku tersentuh sangat,bila ayah kawan aku tu cakap...(aku lupa ke explain yang kitaorang pergi  sekali dengan ayah and uncle kawan aku tu)


*ain(SH)..adnin ada cakap,kawan pertama yang dia paling sayang ain la..


aku :(menahan sebak di dada sambil tersenyum)


sambil makan jugak,dia ada cerita pasal ada sorang mak cik nie.mak cik nie kawan aku tu jumpa time program taklim tu.and,nak dijadikan cerita,,mak cik tu ada tanya dia..
satu soalan simple..but kita kena pikir benda tu secara mendalam before jawab tu.


*anak..sepanjang 18 tahun anak hidup.apa itu agama sebenarnya..??


and,kawan tu jawab lah berdasarkan apa yang dia tahu.and makcik tu terus senyum je.
aku tak tahu nak describe macam mana yang makcik tu cakap.nanti aku tanya balik kawan aku tu..and,aku explain benda tu di entry yang lain..




abc..perghh


banyak lagi yang kitaorang borak tadi.and banyak jugak aku dapat...
okelah.aku still terharu lagi bila dia sanggup ajak aku keluar,
walaupon dia baru je balik dari jauh.
and malam-malam pulak dia ajak aku keluar makan and borak... (terharu)


dah lama kot,aku tak keluar malam selepas keluar maktab.
rindu pulak nak jalan malam-malam dekat kawasan lapang macam dulu-dulu..




forever and ever


okelah korang..doakan aku dapat lakukan yang terbaik untuk jpj test
and,interview for maktab perguruan..
jpj test aku 19 april.n interview 20 april..alhamdulillah.aku dapat course yang aku minat
math(sekolah menengah) for ppc program.




sedihnya saya...


PPC program nie bru diperkenalkan kepada spm leavers 2010.maybe dia akan hantar pelajar ke overseas untuk calon yang terpilih.nanti,aku google and cari maklumat pasal PPC program 


And tanya kawan aku pasal bendalah nie.and,aku rasa kena berhenti menulis.
nak kena pergi siapkan resume and prepare untuk pengesahan sijil esok. and keluar pergi beli high heel shoes baru..hehe.(oke,kasut dulu dah tak muat.tu yang kena beli baru)




NERVOUS...


doakan aku yang terbaik untuk interview and JPJ test.. 
bye2 korang :)











YEAHH...SAYA DRIVER TERULUNG.......

Assalamualaikum...


CIKGU : oke,awak boleh start kereta awak..ehh,,awak lupa check signal


SH: yer..sy dah bt cikgu..oke.boleh sy start bawak kereta


CIKGU : herrmm..awak nie.mana nak check wiper nya...


SH: cikgu...sy dah try buat macam nie..tak keluar pon air nya(sambil tunjuk gaya and tekan dekat ntah ape nama tu) mcm mana nak buat cikgu..saya dah try banyak kali..tak boleh jugak


CIKGU : dah dah la....pergi start enjin


SH : wiper cikgu..macam mana..????????????


CIKGU : START DULU..!!!


mcm nie kot cikgu stress dalam versi budak


oke..kecian cikgu.maybe hari tu..blood level cikgu naik mendadak..
STRESS CIKGU AJAR AKU..AND AKU KASIHAN BILA CIKGU STRESS DENGAN AKU..


hari nie..again.aku kena komen dengan cikgu drivin' aku..
fine..kesalahan dy..penyakit lupa
aku lupa check signal...cikgu suruh
aku lupa bagi signal...cikgu suruh aku bagi
aku tak boleh nak test wiper..cikgu suruh start enjin baru test wiper tu
THANZ CIKGU....kalaulah cikgu azam baca benda nie..mesti dia terharu


sabar cikgu..jangan stress dengan saya


cikgu MALIKI jugak...cikgu yang sanggup layan pertanyaan aku yang ntah ape tu
cikgu yang sanggup komen aku walaupon time dia komen aku boleh senyum
cikgu yang sanggup tahan ajar aku lepas handbreak walaupon..banyak kali aku kena guna dua tangan untuk lepas handbreak tu
cikgu yang sanggup hon kan keretanya time dia amik aku..n sanggup tunggu walaupon aku nie lambat sikit bersiap
CIKGU MALIKI mesti terharu bila baca benda nie jugak..oke,dua cikgu dah terharu..


thinking...

Alhamdulillah...hari nie aku dah pass test kelayakan before test dengan jpj hari selasa nie..(19 april 2011). tapi kan..tpi...
terharu kot n rasa macam nak je drift atas jalan raya bila cikgu azam kata..


*awak nie..banyak lagi buat silap..tapi untuk test jpj..sy bagi awak markah 16/20


dalam hati..tinggi jugak ye markah aku..above 15


*tapi..awak tau.markah minimun untuk pass test tu ialah 16..


aku dalam hati..damn!! oke..sipi je nak kandas..bak nyawa ikan..
ceh..baru aku nak bajet..aku driver terulung ke apa..sedih.
and balik je dari kelas..aku terus on laptop.n terus tulis entry nie..(sedih)


kereta utk jpj test


MORAL OF THIS STORY...AKU STILL NAK BAJET AKU DRIVER TERULUNG
and...aku nak try harder untuk pastikan aku jadi pemandu berhemat and 
memandu enjin tak mati bila naik bukit atau dekat traffic light
or..kereta tak undur time nak lepas handbreak
SAYA JANJI CIKGU,SAYA NAK JADI DRIVER TERULUNG


oke,n good news.ayak aku kata nak bagi aku savvy ke ape nama kereta tu.kalau aku terima tawaran maktab perguruan
and me again.damn!!..aku teringin sangat nak masuk uni
UNI OR MAKTAB..KERETA OR TAK ADE  KERETA...
tolong jawab.........(sambil pening2 lalat n tengah bajet elaun yang bakal dapat bila masuk uni or maktab perguruan)



apa kaitan..????

sebelum aku merapu and tanya solan bukan-bukan dekat korang
baik aku berhenti menulis..
bye2 korang..... :)





Monday, April 11, 2011

GADIS COMEL DAH BERTUDUNG,,,,

Assalamualaikum....

dah lama tak buat entry baru,,tau tak korang..
betapa susahnya nak menaip tanpa guna short form,,uhh!!

takpe.. i'll try my best tak mahu guna singkatan pon untuk entry nie
kalau ada,,harap tegur,,*kasi bold sikit sama itu perkataan

Alkisahnya macam nie,,dulu gadis nie dia free hair
tapi tak tau la..sejak menjak nie
dia  kata nk berhijrah..
and aku pon tanya,,,asal dia nk berubah,,,ape yang dia jawab..

"kak nona kan nak amik gambar,,,sebb tu adik pkai tudung..."HAHA


pose maut 

senyuman tak ikhlas,,,,,

ala,,pose cute ye,,,,,,* xcute pon

amin,,,,,gadis nie memang comel

peace,,,,,oke,,cute2

tengoklah perubahan gadis nie,,
betollah orang kata gadis yang bertudung akan nampak lagi comel dan misteri..
salah satu bahagian aurat pon dah selamat...

tapi,,,aku ada je kawan free hair,,dalam berkawan aku tak memilih sangat
tu juz pendapat dari seseorang yang steady macam aku,,EHEM

aku suka sangat bila dengar kisah member aku yang berhijrah kearah kebaikan...
seriously,,aku sangat2 respect orang yg berubah kearah kebaikan dan dy ikhlas..
tapi susah pulak nak tau orang ikhlas tak..
nati aku bagi pendapat aku pasal keikhlasan nie...


GADIS AKAN NAMPAK LAGI COMEL BILA BERTUDUNG..(MR K)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.